BERANE : KRST SA ČETIRI OCILA NAPRAVLJEN OD AUTOMOBILA

berane 21

Foto: Foto studio Ivangrad

Na Dan nezavisnosti Crne Gore na zgradi Opštine Berane osvanula je trobojka.Pored znamenja Crne Gore i Berana, vijorila se i trobojka, zvanična zastava Kraljevine Crne Gore iz vremena kralja Nikole Petrovića.

-Zastava je zajedno sa državnom tu istaknuta onog dana kada je zvanično obležavan državni praznik i tu će biti dok traje, izjavio je predsednik opštine Berane Dragoslav Šćekić. Zastava je postavljena na osnovu Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, a posle nabavke novih zastava tu će ostati trajno. Potom se proslava Dana nezavisnosti u Beranama u organizaciji vlasti proslavljala sa tri automobila i šest zastava nove Crne Gore. Sve se to dešavalo u pratnji policijskog vozila za kojim nije ni bilo potrebe, jer su građani Berana maksimalno ignorisali današnji praznik. Primećeno je da jedno od tri vozila u koloni nije bilo registrovano,odnosno bilo je bez registarskih tablica.

Kako su nam rekli građani Berana ovo je još jedna u nizu predstava režima, kako bi prikazali da građani slave Dan nezavisnosti. Vasojevići su ignorisali državni praznik iz predveče krenuli sa dugačkom i nepreglednom kolonom automobila (nisu išli u štabove za po 20 evra za gorivo) ponosno su se zavijoreile trobojke. Od nekoliko desetina automobila formiran je krst, kojim su ponosni Vasojevići rekli ne otimanju svetinja!

Berane je očigledno ovih dana postao simbol otpora, slobode i prkosa. Nestvarne, gotovo biblijske scene odbrane svetinja ostaće kao svedočanstvo borbe ovog ponosnog naroda protiv crnogorskog režima.

I dok smo danas gledali fijasko proslave „Dana nezavisnosti“, gde su učestvovala tri vozila i šest zastava, večeras je ostatak Berana pokazao šta znači ljubav prema svom gradu, veri i Crkvi.

G.K

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi neredi u Crnoj Gori su propraćeni, narod je zgrožen reakcijom policije i crnogorskih vlasti, ali stanje se ne stišava, naprotiv, situacija je sve gora.

Muškarac (33) koji je preminuo u pokrajini Lacio a bio pozitivan na koronavirus nije crnogorski državljanin, prenosi CdM.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone