Amfilohije zove vernike pod Ostrog: Svetac najbolja vakcina protiv korone

Amfilohije Ostrog Yt Psc

Foto: Youtube/Printscreen

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da očekuje da će hiljade ljudi doći 12. maja u manastir Ostrog, na dan slave Svetog Vasilija Ostroškog.

On je ocenio da je taj svetac "najbolja vakcina protiv mnogih korona".

Amfilohije je  kazao da još uvek nije doneta odluka da li će u Nikšiću biti održana litija povodom slave svetog Vasilija Ostroškog, ili će ta tradicija biti prekinuta zbog vladinih mera na sprečavanju širenja koronavirusa, koje i dalje zabranjuju javna okupljanja.

Vladino koordinaciono telo nadležno za donošenje i sprovođenje mera u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa, odobrio je juče obrede u verskim objektima u pristustvu građana, pose 50 dana zabrane.

Vlada je precizirala da su obredi mogući pod uslovom da se u verskim objektima nalazi najviše jedna osoba na 10 metara kvadratnih, a izvan objekta maksimalno 20 osoba, uz distancu od dva metra, sa maskom na licu i dezinfekciju ruku na ulazu i izlazu u verski objekat.

Mitropolit očekuje da će nadležni "pustiti narod", jer je to "elementarna stvar".

"Očekujem da će doći i narod, kao i svake godine. Očekujem da će pustiti narod, to je elementarna stvar. I da će u Ostrogu da bude uobičajena svečanost... Svi koji su dolazili, a hiljade ih je dolazilo, prilika je da dođu i da to bude najveća molitva i pobeda koronavirusa", kazao je Amfilohije.

- A posebno protiv ovog sadašnjeg koronavirusa. Prema tome, ako neko hoće, a svi hoćemo, da se iscelimo od ovog virusa i od drugih virusa, prirodno je da će Dan svetog Vasilija biti dan molitve za isceljenje od koronavirusa - zaključio je mitropolit.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Crnogorski opozicioni političar Vladislav Dajković novim videom poziva srpskog predsnika da ugosti u našim banjana grupu njasiromašnijih grnogostrskih penzionera.

Evropska unija je pozvala crnogorske vlasti da pronađu balans između podržavanja slobode izražavanja i proporcijalnog postupanja, u pokušajima da se izbegne širenje panike i dezinformacija za vreme pandemije koronavirusa.

Među osobama koje su kao privatno obezbjeđenje angažovali DPS i Crnogorska u Budvi nalazi se i Miloš Ceković iz Podgorice, koji je nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog pljačke Prve banke, koja je u vlasništvu Aca Đukanovića!

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone