Tri statue iznad BiH su uklonjene... "I mirna Bosna..." (FOTO)

Bosna TwPsc

Foto: Tweeter/Printscreen

Iz etno sela Čardaci vlasnik je uklonio je tri kipa koja su stajala iznad bazena u obliku BiH, što su mnogi protumačili kao nepoštovanje države.

Podsećanja radi, ova umetnička instalacija zvala se "Sloga", a autori su rekli da predstavlja jednu manje bajkovitu stvarnost. 

Kako su dodali, iako su mnogi misli da ove tri skulpture predstavljaju tri predsednika BiH, zapravo su to tri konstitutivna naroda.

Narod je skulpturu nazvao "Tri predsednika", a ljudima je očigledno bilo da navodno uriniraju.

Ipak, ove tri skulpture uklonjene su, a na njihovom mestu nalazi se tabla na kojoj piše "I mirna Bosna...".

(Izvor: Bosna press)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednici tri najveće stranke u BIH – Stranke demokratske akcije (SDA), HDZ-a BIH i Stranke nezavisnih socijaldemokrata Bakir Izetebegović, Dragan Čović I Milorad Dodik postigli su dogovor o aranžmanu sa MMF-om o kreditu od 330 miliona evra za BIH i borbu protiv krize zbog korona virusa, prenosi biznisinfo.ba.

Nakon korona derneka koji je sinoć prekinut u Sarajevu, i policija Unsko-sanskog kantona (USK) u Federaciji Bosne i Hercegovine danas je imala pune ruke posla zbog druženja koje je organizovao načelnik opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić.

Prema podacima Agencije za statistiku, Bosnu i Hercegovinu je u martu posetilo oko 27 hiljada turista, što je za 71,9 odsto manje u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno za 62,5 odsto manje u odnosu na februar ove godine.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone