Strah od novog priliva migranata trese BIH

Migranti

Foto: printscreen/youtube

Savetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman rekao je da se može očekivati novi talas migranata prema BiH i da je potrebno sprovesti određene mere da bi se adekvatno odgovorilo.

On ističe da migranti koji ulaze u BiH nisu testirani na virus korona i nisu poštovali mere samoizolacije, što može da ugrozi postojeću epidemiološku situaciju u BiH.

"Sada je pravo vreme da najmerodavnije institucije izvršne vlasti ozbiljno razmisle o predstojećem problemu i donesu mere i radnje koje bi policijske i druge agencije za rad sa migrantima počele da sprovode", rekao je juče Hofman za BHRT.

Komentarišući izjavu ministra bezbednosti Fahrudina Radončića da neće dozvoliti otvaranje novog centra za migrante u Sarajevu, on je rekao da je potrebno preduzeti sve korake da bi bili deportovani svi koji nezakonito ulaze u BiH.

"Radončić je u pravu. Mi treba da znamo da dok se ne promeni konkretna situacija, a to je lociranje, identifikovanje, arestiranje i deportovanje svih koji su nezakonito ušli u BiH i koji BiH koriste kao bumerang prema zemljama EU, nećemo moći da se nadamo boljoj situaciji po pitanju tretmana migranata", naveo je Hofman.

(Izvor Tanjug)

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dok se u Federaciji Bosne i Hercegovine govori o 15 hiljada otpuštenih radnika zbog pandemije virusa korona, u Republici Srpskoj tvrde da je broj radnika koji su u ovom entitetu ostali bez posla svega 800.

Prijatelj mi je bio sav u krvi, pretukli su ga migranti! Zato ulazim u politiku…Bivši pevač Bijelog dugmeta Alen Islamović potvrdio je za Sputnjik da ulazi u politiku. Islamović koji trenutno živi u rodnom Bihaću, kaže da se na ovaj potez rešio pošto je video stanje u svom rodnom gradu koje je nastalo usled poplave migranata i pošto su mu migranti pretukli bubnjara.

Ilegalni migranti su u prošloj godini počinili 205 krivičnih dela na području Unsko-sanskog kantona, izjavio je kantonalni policijski komesar Mujo Koričić.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone