SKANDAL! Turistička organizacija Bihaća snimila je muzički spot na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda

garavice1

Turistička organizacija Bihaća snimila je muzički spot na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Garavicama kod Bihaća, a predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta osudio je snimanje spota na takvom mestu kao anticivilizacijski i moralno neprihvatljivo.

Linta je u saopstenju naveo da je Turističkoj organizaciji Bihaća dobro poznato da su u Garavicama hrvatsko-muslimanske ustaše tokom Drugog svetskog rata ubile više od 12.000 nedužnih srpskih civila. On je ocenio i da gradska vlast Bihaća snimanjem spota ponižava i vređa srpske žrtve genocida, njihove potomke i čitav srpski narod i širi mržnju i netrpeljivost, prenosi Tanjug.

Linta takođe poziva Ministarstvo spoljnih poslova da uputi protest Sarajevu sa zahtevom da se zabrani prikazivanje spota koje je najavljeno za 22.maj i da se pošalje poruka da je, kako kaže, antievroski i moralno neprihvatljivo snimati spot na mestu gde je ubijeno više od 12.000 nevinih Srba. Linta smatra i da Srbija ima moralnu i nacionalnu obavezu da pokrene inicijativu i pomogne da se uredi Spomen područje Garavice koje je, kako kaže, zapušteno, izraslo u korov i šiblje a kameni stubovi su išarani grafitima i oštećeni gelerima tokom proteklog rata. On ukazuje i da je sramota što se decenijama ćutalo o ovom masovnom zločinu i pokolju nad nedužnim srpskim civilima, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U popodnevnim časovima u sarajevskoj opštini Hadžići ubijen je muškarac.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom uputio je otvoreno pismo kardinalu Vinku Puljiću povodom najavljenog služenja mise žrtvama Blajburga. On je rekao da su tim činom vrata Katedrale srca Isusova u Sarajevu zatvorena za saradnike iz Srpske pravoslavne crkve.

U krugu kasarne Oružanih snaga BiH "Miloš Obilić" na Palama večeras oko 21 sat ođeknula je eksplozija, a iz Operativnog centra MUP-a Istočno Sarajevo saopštili su da je povređena jedna osoba.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone