Sarajevo blokirano zbog mise za ustaške žrtve (VIDEO)

Sarajevo TW Pcs @DraganMiokovich

Foto: Printscreen/Tweeter/@DraganMiokovich

Učesnici sporne mise za žrtve Blajburga zakazane već su pristigle u sarajevsku katedralu, gde su ušli na sporedna vrata. U isto vreme na ulicama Sarajeva održava se komemoracija žrtvama fašističke NDH.

Zbog održavanja mise u 12.15 sati, centar Sarajeva od jutros je blokiran. Specijalci MUP-a Kantona Sarajevo na svakom su ćošku, osiguravaju prostor oko katedrale.
U međuvremenu, ispred zgrade Filozofskog fakulteta u Sarajeva, na mestu na kome su 1945. godine ustaške snage obesile 55 građana Sarajeva, okupilo se nekoliko hiljada ljudi.


Oni su u komemorativnu šetnju krenuli na poziv Saveza udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) kako bi izrazili saosećanje prema žrtvama Drugog svetskog rata, ali i poslali antifašističku poruku.

(Izvor: Blic)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predstavnici MMF-a obavestili su Savet ministara Bosne i Hercegovine (BIH) da je izvesno povećanje sredstava odobrenih BiH kroz instrument za brzo finansiranje sa 50 odsto na 100 odsto uplaćene kvote, odnosno sa 165 miliona evra na 330 miliona evra, a najavljeno je da će se o tome Odbor direktora MMF-a izjasniti u ponedeljak, 6. aprila 2020. godine, prenosi indikator.ba.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da je naredbama Federalnog štaba Civilne zaštite, kojima je naređena zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, prekršeno pravo na slobodu kretanja iz odredbi Ustava Bosne i Hercegovine i Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone