OC “JAHORINA” SE ZADUŽUJE ZA 99 MILIONA KM

Foto: Youtube/Printscreen

Olimpijski centar “Jahorina” planira dugoročno kreditno zaduženje kod komercijalnih banaka za 99 miliona konvertibilnih maraka radi nastavka investicionog ciklusa, navodi se u predlogu odluke za Skupštinu akcionara koja je zakazana za 25.maj ove godine.

Kreditna sredstva koristit će se povezivanje skijališta Ravna planina sa Skijalištem Jahorina, za izgradnju gondole za povezivanje vikend naselja Trnovo sa podsektorom Poljice, izgradnju četvoroseda Rajska dolina sa pripadajućim stazama i sistemom za veštačko osnežavanje, sufinansiranje dela troškova izgradnje višenamenske hale na Jahorini, te zatravnivanje ski staza.

Za obezbeđenje ovog kredita garanciju će dati vlada Republike Srpske, te će se koristiti i blanko vlastite menice sa klauzulom "bez protesta" i blanko nalozi za prenos. Takođe, Vlada Republike Srpske preuzeće postojeću garanciju na iznos od 9 miliona km koja će se isknjižiti sa konta A.D.OC "Jahorina" Pale.

Osnovni cilj pomenith investicija iprojekata je bolje iskorišćenje turističkog potencijala Jahorine, modernizacija, povećanje broja posetilaca i obima turističkih usluga, te rast konkurentnosti poslovanja, navode iz OC Jahorina.

(Izvor: indikator.ba)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета