NAJTEŽE U POSLEDNJIH 40 GODINA: U Trebinju vatra sve bliža kućama, čuju se eksplozije, požar gasi i helikopter

Foto: Twitter

Požar na severozapadu Trebinja, koji je počeo juče oko 13 sati, počeo je da gasi helikopter Helikopteskog servisa Repubike Srpske, zahvatajući vodu sa Trebinjskog jezera.

Meštani svedoče da je ovo najgori požar u poslednjih 40 godina, gašenje otežava gust dim i eksplozije od bačenih metaka i bombi.

- Najpre će se gasiti od sela Necvijeća, do koga se proširio krak iz pravca prigradskog naselja Banjevci, a onda će se delovati i iz drugih pravaca, po prioritetima koji su utvrđeni u helikopterskom izviđanju - kaže Stevan Bekan, načelnik Štaba za vanredne situacije grada Trebinja.

Prema poslednjim informacijama, vatra je, za sada, a nadamo se da će tako i ostati, odbijena od kuća.

U Trebinje su stigli i čelni ljudi Helikopteskog servisa RS i Civilne zaštite, kako bi zajedno sa nadležnim u Trebinju sagledali prioritete delovanja.

Meštani trebinjskih sela Mosko i Jasen kažu da je i ranije na tom potezu bilo požara, ali da je ovaj najgori do sada.

Vatrogasac koji je u radnom stražu oko 40 godina rekao je da do sada nije imao komplikovaniji požar za gašenje, te da su te eksplozije od tromblona, metaka, bombi...

Požar koji je izbio iznad trebinjskog naselja Banjevci približio se magistralnom putu Trebinje - Bileća, a vatrogasci pokušavaju da spreče da vatra pređe put, rekao je komandir trebinjske Teritorijalne vatrogasne jedinice Spasoje Rosić.

On kaže da je teren nepristupačan, a vetar otežava gašenje požara. Prema njegovim rečima, na terenu su vatrogasci, dobrovoljna vatrogasna društva, meštani.

Saobraćaj se odvija otežano zbog gustog dima. 

(Glas javnosti/Srna/Nezavisne)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета