Haos u Bihaću: Migranti gađali policiju kamenjem, bilo i pucnjave!

odbijeni,migranti

Izvor: You Tube, print screen

U migrantskom kampu na lokalitetu Lipe, kod Bihaća, došlo je do pobune većeg broja migranata koji su pričinili i materijalnu štetu na jednom od policijskih vozila, a policija je bila prinuđena da ispali hice upozorenja u vazduh.

Načelnica Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Snežana Galić, rekla je da je sve počelo u poneđeljak, 11. maja, u 1.30 sati posle ponoći, kada se od 200 do 300 migranta pobunilo zato što im, navodno, nije omogućena lekarska pomoć, prenosi portal Klix.

Prema njenim rečima, migranti iz ovog centra bacali su kamenje i druge čvrste predmete prema policajcima i radnicima koji rade na osiguranju kampa, ali povređenih nije bilo.

-Da bi zaštitili sebe i svoje živote, policijski službenici su u tom trenutku ispalili dva hica upozorenja u vazduh, a u centar su upućene i dodatne snage radi uspostavljanja reda- navela je Galić.

Prema njenim rečima, situacija u kampu trenutno je mirna, a pripadnici kantonalnog MUP-a rade na rasvetljavanju ovog slučaja i identifikaciji inicijatora pobune.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Премијерка Ана Брнабић одржаће састанак поводом мигрантских кретања и координације рада државних органа.

U okolini Brusa pronađeno je telo mrtvog novorođenčeta, a policija radi na utvrđivanju svih okolnosti u vezi tog slučaja, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Vojska Srbije počela je obezbeđenje prihvatnih centara na teritoriji Opštine Šid, radi pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone