Dodik:Rešenje pitanja Srba u CG, pa stabilizacija

milorad-dodik-ytps

Foto: Youtube/Printscreen

Crna Gora se neće stabilizovati sve dok na demokratski način ne reši pitanje Srba u toj zemlji - od prava na jezik, do svih ostalih prava koja jednom narodu pripadaju, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

"Negiranje srpskog identiteta u Crnoj Gori je negiranje same Crne Gore. Otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve i hapšenje crkvenih velikodostojnika sigurno nije način da se Crna Gora legitimiše kao demokratska država", rekao je Dodik povodom aktuelne situacije u Crnoj Gori.

Ocenio je da bi vlast u Crnoj Gori trebalo da prestane da plaši svoje građane kako neko ima nešto protiv crnogorske državnosti.

"Tu mislim na sejanje straha od Srbije. Svako dobronameran može da vidi da je Srbija više nego korektna, ma kako nepotrebne i štetne odluke donosi Podgorica”, rekao je Dodik za banjalučki portal Srpskainfo.

Istakao je da se događaji u Crnoj Gori budno prate u Republici Srpskoj, posebno otkako je usvojen sporni Zakon o slobodi veroispovesti, ali ne misli da unutrašnji problemi Crne Gore mogu da utiču na pitanja u Srpskoj i BiH.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sednica Skupštine Republike Srpske večeras je na kratko prekinuta pošto je došlo do sukoba između poslanika Nedeljka Ćorića iz vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Tomice Stojanovića iz opozicione Srpske demokratske stranke (SDS).

Đukanovićevom rasrbljenom režimu treba zadavati udarce neprestano, bez obzira da li je u toku epidemija ili ne, poručuje dr Aleksandar Raković.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da je naredbama Federalnog štaba Civilne zaštite, kojima je naređena zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, prekršeno pravo na slobodu kretanja iz odredbi Ustava Bosne i Hercegovine i Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone