Dodik: Rezolucija je podvala Sarajeva, cilj je omalovažavanje srpskih žrtava

Milorad Dodik Medija centar

Foto: Medija centar

Predsednik SNSD-a i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da je cilj Rezolucije o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, da omalovaži sva stradanja Srba u Drugom svetskom ratu.

- Ova rezolucija je podvala političkog Sarajeva, koje je koristilo jedan trenutak u kojem je htelo da podvali ozbiljne političke neistine da saopšti svoje već ranije pripremljene istine da ponizi srpske žrtve i da se otkloni od stradanja koje se dešavalo u Drugom svetskom ratu - rekao je Dodik na sednici Skupštine Republike Srpske povodom razmatranja Informacije o rezoluciji poštovanja žrtava fašističkog režima i pokreta Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je istakao da se Rezolucija predstavlja i pokušava da bude osuda zločina, ali se u suštini otklanja od zločina. 

- Reč je o dokumentu koji počiva na potpunom revizionizmu. Ovaj dokument je nastao kao interpretacija netačnih, iskrivljenih istorijskih činjenica sa željom da se politički zloupotrebi tema, da se omalovaže stradanja, glorifikuju nečiji drugi uticaji i da se ta tema po njima definitivno zaklopi, otvori za neke druge teme koje ćemo moći da gledamo u narednih mesec i po dana - rekao je Dodik.

 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog virusa korona Austrija je zabranila misu u Blajburgu u okviru obeležavanja 75. godišnjice "blajburške tragedije", kako nazivaju stradanje ustaša koji su bežali sa prostora bivše Jugoslavije nakon sloma NDH. Molitva će biti održana u subotu u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu, a već je uzdrmala krhke odnose u Bosni.

Muzičari Bosne i Hercegovine objavili su obradu iz karantina jednog od najvećih hitova bivše SFRJ, pesmu „Zemljo moja“ uz koju su generacije tadašnje države odrastale, volele i plakale.

Demonstracije na ulicama Sarajeva organizovane su zbog mise za "blajburške žrtve", prvi put održane u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone