“Da li je tu reč o progonu Srba i svega što je srpsko”

milorad-dodik-ytps

Foto: Printscreen/youtube

Pravosudne institucije BiH treba pustiti da rade svoj posao i kada je reč o slučaju "respiratori", kako bi ta priča bila što pre završena, kaže Milorad Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH to je rekao komentarišući stav SDA da je hapšenje premijera Federacije BiH Fadila Novalića “dokaz da je Tužilaštvo zaduženo samo za progon Bošnjaka i da je na sceni pokušaj državnog udara".

Dodik je rekao da je simptomatično da kada Tužilaštvo BiH otvori neki predmet protiv Bošnjaka tada je, kako kažu, na sceni državni udar i progon Bošnjaka.

“Kako to nije bio državni udar kada su vođeni razni predmeti protiv Srba, pa na kraju krajeva i protiv mene su bili namešteni razni sudski procesi bez bilo kakvih dokaza? Kako tada niko od bošnjačkih političara nije rekao da je na sceni državni udar? Pa i političari iz reda hrvatskog naroda bili su predmet raznih sudskih postupaka i svi su ćutali, tada su bošnjačkim političarima valjali i Sud i Tužilaštvo”, naveo je Dodik.

On je upitao šta je sa odlukama Ustavnog suda BiH i pokušajima otimanja imovine Republike Srpske mimo svih zakona i ono što je najvažnije mimo Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Da li je tu reč o progonu Srba i svega što je srpsko”, zapitao je Dodik.

Izgleda da, primetio je Dodik, političkom Sarajevu pravosudne institucije ne valjaju samo kada su oni predmet tih institucija, a kada se njima udara na Republiku Srpsku i ispunjavaju želje sarajevske čaršije, onda je sve potaman.

(Izvor: B92)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Muškarac (44) osumnjičen da je mesec i po dana tukao i mučio državljanina Bosne i Hercegovine, kao i da mu je ukrao stvari.

Uz platu, svim zdravstvenim radnicima, vozačima, spremačicama koji rade pri zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, biće isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 1.000 KM, saopštio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Zabrana kretanja u Republici Srpskoj zbog epidemije virusa korona trajaće od petka, 17. aprila, u 15.00 časova do subote, 18. aprila, u 5.00 časova ujutru, i od subote u 15.00 do poneđeljka u 5.00 časova, odlučio je danas Republički štab za vanredne situacije.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone