Bosna otvara granice za građane Srbije

bih-srbija

foto:frontal.ba

Bosna i Hercegovina donela je odluku da otvori granične prelaze za državljane Srbije, rekla je danas zamenica predsedavajućeg Saveta ministara i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, u telefonskom razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Turkovićeva je obavestila ministra Dačića da je Bosna i Hercegovina donela odluku 28. maja da otvori granične prelaze za državljane Republike Srbije i obostrano je izraženo veliko zadovoljstvo što je omogućen uobičajen granični saobraćaj između dve države, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministri Turkovićeva i Dačić su podvukli neophodnost skore normalizacije graničnih režima u čitavom regionu, kako bi bio obezbeđen nesmetan protok ljudi.

Dvoje ministara izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da se epidemiološka situacija izazvana pandemijom kovida 19 popravlja i što se društveni i privredni tokovi u obe države postepeno normalizuju.

Ocenjeno je da su saradnja i komunikacija na planu borbe protiv pandemije kovid 19 bili dobri i konstatovano da su se, nakon poboljšanja epidemiološke situacije, stekli uslovi za rad na dodatnom produbljivanju veoma intenzivnih odnosa dve države.
Prilika za razgovore o daljim mogućnostima saradnje mogla bi biti bilateralna poseta ministarke BisereTurković Srbiji, koju je ministar Dačić tokom današnjeg razgovora pozvao, kaže se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zatvaranje grčke granice teško je palo ne samo srpskim državljanima zbog napornog puta i višesatnog zadržavanja na izlasku iz Bugarske i Severne Makedonije, već i brojnim ugostiteljima iz Grčke, koji su sa nestrpljenjem čekali tals turista iz naše zemlje.

Postavljanje velikih potresnih fotografija koje svedoče o zločinima NDH nastavilo se danas u Sarajevu i jedna takva se sada nalazi iznad Vječne vatre u centru grada nakon što je jutros osvanula i na Marijin Dvoru.

Kako tvrde hrvatski novinari, rusko oružje bilo bi razmešteno u Sokocu, Trebinju i na Mahovljanima kraj Banjaluke, na svega 150 kilometara od Zagreba.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone