Sarajevo PIX

Izvor: Pixabay

Prema podacima Agencije za statistiku, Bosnu i Hercegovinu je u martu posetilo oko 27 hiljada turista, što je za 71,9 odsto manje u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno za 62,5 odsto manje u odnosu na februar ove godine.

Turistu su u martu ostvarili oko 68 hiljada noćenja, što je manje za 65,7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, te manje za 60,1 odsto u odnosu na februar, prenosi indikator.ba

Podaci zvanične statistike pokazuju da je u ukupno ostvarenom broju noćenja učešće domaćih turista bilo 46,4 odsto, a stranih 53,6 procenata.

U strukturi noćenja stranih turista u martu, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Hrvatske (29,7 odsto), Srbije (17 odsto) i Turske (4,8 odsto).

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Makroekonomski podaci za srpsku ekonomiju za mart mesec već pokazuju redukciju privredne aktivnosti kao efekat mera za zaštitu od korona virusa – mada se te mere uglavnom odnose na drugu polovinu meseca, navodi se u analizi u najnovijem broju mesečnog biltena “Mesečne analize I trendovi” (MAT)

Sasvim je izvesno da će KOVID-19 (bez obzira što se pandemiji još ne vidi kraj) imati negativne posledice na sve sfere društvenom života, pa i na ekonomiju sa neminovnom globalnom krizom.

Ilegalni migranti su u prošloj godini počinili 205 krivičnih dela na području Unsko-sanskog kantona, izjavio je kantonalni policijski komesar Mujo Koričić.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone