AFERA RESPIRATORI: Tužiteljka Gordana Tadić tražila pritvor za premijera Federacije BiH PA DOBILA PRETNJE SMRĆU!

gordana tadić

Foto: Youtube/print screen

Nakon što je tražila da se premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću odredi jednomesečni pritvor zbog afere "respiratori" glavna tužiteljka Gordana Tadić i njena porodica dobiil su pretnje smrću.

Novalić je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode, a pretnje Tadićevoj potvrdio je novinarima ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Fahrudin Radončić.

Dodao je da je zbog toga tražio pojačanu zaštitu za tužiteljku i njenu porodicu I da je od direktora bezbednosne agencija SOA tražio informacije u vezi tih pretnji.

-Poziv političara na linč bilo koje osobe iz pravosuđa je nešto što potpuno odbacujem- kazao je Radončić.

Prethodno je predsednik Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH Milan Tegeltija izjavio za Srnu da ga je Tadićeva sinoć obavestila da su njoj i sinu upućene pretnje koje ugrožavaju njihovu bezbednost.

-Ovakve pretnje i ugrožavanje lične bezbednosti nosilaca pravosudnih funkcija posledica su političkih etiketiranja i targetiranja glavnog tužioca i postupajućih tužilaca kao svojevrsnih neprijatelja države i jednog naroda- upozorio je Tegeltija.

Naveo je da su poslednjih dana izrečene "očigledne i izuzetno opasne političke izjave" upućene nosiocima pravosudnih funkcija, posebno glavnom tužiocu i postupajućim tužiocima tužilaštva BiH, a u vezi s predmetom koji se odnosi na nabavku respiratora u Federaciji BiH.

-Ovakvim izjavama se ne samo vrši očigledan politički pritisak na pravosudne institucije u pojedinačnom predmetu s ciljem prejudiciranja ishoda krivičnog postupka i donošenja određenih odluka, nego se stvara atmosfera javnog linča prema glavnom tužiocu i postupajućim tužiocima u tom krivičnom predmetu- rekao je Tegeltija.

Povodom pretnji glavnoj tužiteljki reagovala je i Obaveštajna agencija saopštenjem u kojem navodi da se sve pretnje sakupljaju i analiziraju.

(Izvor: Kurir)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svetska banka odobrila je Bosni I Hercegovini (BIH) 36,2 miliona dolara kao pomoć za prevenciju, otkrivanje i odgovor na pandemiju korona virusa, kao I za pomoć najugroženijim grupama.

Prijatelj mi je bio sav u krvi, pretukli su ga migranti! Zato ulazim u politiku…Bivši pevač Bijelog dugmeta Alen Islamović potvrdio je za Sputnjik da ulazi u politiku. Islamović koji trenutno živi u rodnom Bihaću, kaže da se na ovaj potez rešio pošto je video stanje u svom rodnom gradu koje je nastalo usled poplave migranata i pošto su mu migranti pretukli bubnjara.

Čak 700 lekara i drugih medicinskih radnika u Bosni i Hercegovini nalaze se na bolovanju na vrhuncu epidemije koronavirusa.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone