Sarajevo

Фото: Youtube/Printscreen

Zvaničnici ocenjuju da bi kargo letovi morali ostati

Prema najavama visokih zvaničnika Bosne I Hercegovine, i međunarodni aerodrom Sarajevo uskoro će biti zatvoren zatvoren za putnički saobraćaj, prenosi indikator.ba
Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Rodončić izjavio je da Aerodrom u Sarajevu treba što pre zatvoriti za putnike, ali ne i za transport robe jer se dešavaju zloupotrebe od lica i aviokompanija iz pojedinih zemalja.
Takvu mogućnost najavio je i Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, koji je kazao da bi se kargo letovi morali ostaviti, a putnički saobraćaj zatvoriti.
Posle zatvaranja većine regionalnih aerodroma, Sarajevski aerodrom je postao sabirni centar za putnike u regionu koji se vraćaju iz egzotičnih zemalja, i ne mogu sleteti na aerodrome u svojim zemljama.
Među putnicima koji su avionskim letovima došli proteklih dana u Sarajevo bili su i građani iz susednih zemalja, za koje je morao biti osiguran prijevoz do granice.

(Izvor: indikator.ba)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Reditelj Goran Marković izjavio je da je da će kada prođe opasnost od koronavirusa ostati pustoš, i da će to biti sasvim druga situacija za vlast koja će "stvari dovesti do kraja, do otvorenog terora, ili će pasti".

Zamenica direktora Instituta "Batut" dr Darija Kisić Tepavčević rekla da je pred nama "strmoglav rast" broja zaraženih.

Уколико се пандемија заврши до јуна, штета за привреду Србије биће око 900 милиона евра, али ако потраје до краја године, може и да се удвостручи, упозорава економиста Милојко Арсић.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета