Za BiH 330 umesto 165 miliona evra od MMF-a

mmffffk

Izvor: Pexels

Predstavnici MMF-a obavestili su Savet ministara Bosne i Hercegovine (BIH) da je izvesno povećanje sredstava odobrenih BiH kroz instrument za brzo finansiranje sa 50 odsto na 100 odsto uplaćene kvote, odnosno sa 165 miliona evra na 330 miliona evra, a najavljeno je da će se o tome Odbor direktora MMF-a izjasniti u ponedeljak, 6. aprila 2020. godine, prenosi indikator.ba.

Posebno je naglašeno da je izuzetno važno da se entiteti usaglase oko raspodele sredstava, jer će u protivnom biti pomeren rok za izjašnjavanje Odbora direktora MMF-a o ovom instumentu.

Predstavnici misije MMF-a su tokom video konferencijskog razgovora sa predsedavajućim Saveta ministara BIH Zoranom Tegeltijom izrazili nezadovoljstvo činjenicom da prilikom koncipiranja mera za podršku ekonomiji, entitetske vlade nisu konsultovale niti informisale MMF, kao ni druge međunarodne finasijske institucije iako se od njih očekuje značajna podrška u finansiranju definisanih mera.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Federaciji BiH iskoristili pandemiju da ostvare PAKLENI PLAN. Oko 1.000 azilanata iz Bihaća biće uskoro prebačeni u novi kamp "Lipa"

Tužilaštvo u Sarajevu otvorilo je u ponedeljak istragu nakon što su mediji objavili da je poljoprivredna firma, kojom upravlja televizijski voditelj, po narudžbi vlasti kupila stotinu respiratora za lečenje obolelih od covida-19.

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković podneo je danas 10 krivičnih prijava, između ostalog i zbog navodnog prisluškivanja opozicije u RS, te nabavke pokretne bolnice.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone