Veliki požari zahvatili šume u Tuzli i Gračanici

tuzla

Izvor: Facebook, print screen

Dva velika požara danas su zahvatila šume na području Tuzle i Gračanice. Za razliku od Gračanice gde su se vatrogasci uspeli uhvatiti ukoštac sa vatrom, požar u Tuzli i dalje je aktivan.

Veliki požar u poslednevnim satima zahvatio je šumsko područje u tuzlanskom naselju Krojčica. Kako je potvrđeno za Klix iz Profesionalne vatrogasne jedinice u Tuzli, sve raspoložive ekipe su na terenu, prenosi Srpskainfo.

Gašenje vatre traje već nekoliko sati, a vatrogascima na terenu problem predstavlja vetar koji pogoduje njenom rasplamsavanju.

Nešto ranije, u 12.50 sati požar je aktiviran i u Gračanici, tačnije u prigradskom naslju Rašljeva.

Kako sukazali iz lokalne Vatrogasne jedinice, vatra je zahvatila okvirno 30 dunuma niskog rastinja. Osim vatrogasaca na gašnju vatre veliku pomoć su pružile i ostale Gračanlije, prenosi Klix.

Izvor: Blic

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odobrila izvoz kvasca, kao i donaciju natrijum hlorida Republici Srpskoj u cilju brobe protiv virusa Kovid-19.

Postavljanje velikih potresnih fotografija koje svedoče o zločinima NDH nastavilo se danas u Sarajevu i jedna takva se sada nalazi iznad Vječne vatre u centru grada nakon što je jutros osvanula i na Marijin Dvoru.

У Сарајево је стигао контигент војника из Велике Британије који ће учествовати у вежби "Брзи одговор 2018.", која ће бити одржана од 3. до 7. септембра. Из Еуфора је раније саопштено да ће вежбом "Брзи одговор 2018." агенције за спровођење закона БиХ, Оружане снаге БиХ и Еуфор, у оквиру реалистичног сценарија, заједно увежбавати и проверавару своје планове за кризне ситуације.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone