SVETSKA BANKA ODOBRAVA 35 MILIONA DOLARA ZA BIH

finansije-pixabay

Foto: Pixabay

Svetska banka podržaće Bosnu I Hercegovinu (BiH) sa 35,6 miliona dolara za projekat hitne podrške zbog epidemije korona virusa u BiH, kažu u Ministarstvu finansija i trezora BiH.

Kako je istaknuto, usaglašavaju se detalji u vezi s pomenutim sporazumom. Inače, ukupna vrednost prvog kruga pomoći na međunarodnom nivou za ovu svrhu Svetske banke će, kako su saopštili u toj instituciji, iznositi više milijardi dolara, dok će 486 miliona dolara biti izdvojeno za zemlje Evrope i centralne Azije, prenose nezavisne.com.

O pomenutom Projektu iz sporazuma moraju se izjasniti i Savet ministara BiH i Predsedništvo BiH kako bi se ispoštovala zakonska procedura.

Pre nekoliko dana Svetska banka je saopštila da će izdvojiti ukupno čak 14 milijardi dolara kao paket po hitnom postupku za jačanje odgovora na epidemiju korona virusa u zemljama u razvoju i za skraćenje vremena oporavka, dok će, kako kažu, grupacija Svetske banke rasporediti do 160 milijardi dolara tokom 15 meseci za zaštitu siromašnih i ugroženih, podršku poslovnim subjektima i jačanje ekonomskog oporavka.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

-Sada je vreme da svetski čelnici stvore jednu svetsku vladu za rešavanje dvostruke medicinske i ekonomske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa- izjavio je u četvrtak bivši britanski premijer Gordon Brown.

Rusija šalje Sjedinjenim Državama medicinsku opremu za pomoć u borbi protiv koronavirusa, javlja agencija Interfax citirajući porparola Kremlja Dmitrija Peskova.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros telefonom sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone