НАСРА СЕ НАСЕР: "Што каже њихов Матија Бећковић - ћераћемо се ми још; Следећи рат ће избити мало брже, то вам ја кажем" (ВИДЕО)

naser oric, prtscr

Сведоци смо све гласнијег звецкања разних врста зарђалих кашика, шкрипања усташким цокулама, а ево сада се по ко зна који пут у причу укључио и ратни злочинац и некадашњи миљеник Слободана Милошевића, Насер Орић.

Оптужени за ратни злочин Насер Орић држи јавна предавања по Федерацији БиХ у којима прети новим ратним сукобима. Ратни командант тзв. Армије БиХ у Сребреници, против кога је пред Судом БиХ обновљен процес због оптужби да је одговоран за стравичне ратне злочине над заробљеним српским цивилима и војницима, наведене претње изрекао је протеклог викенда у просторијама Исламског педагошког факултета у Зеници.

Учествујући као специјални гост на промоцији књиге "Живот пре и после Сребренице", ауторке Еснефе Смајловић Мухић, Орић је скоро пуних пола сата држао класични политички говор.

                                     

Највише је говорио о издаји Сребренице од стране бошњачких поличара, затим о "геноциду" који је над Бошњацима у Подрињу наводно почео чак и пре избијања ратних сукоба, о "четницима" и "четникушама" који, како је рекао, релативизују злочине, па све до отворених претњи новим ратом, који ће, према његовим тврдњама, почети пре него што многи верују.

"Мени када су причали мислио сам да рата више никад неће бити, али следећи рат ће се десити мало брже него што смо га ми дочекали. То вам ја кажем. Што каже Матија Бећковић, њихов, српски академик, ћераћемо се још. Свега ће бити осим тога да се нећемо ћерати", поручио је Орић са говорнице Зеничанима окупљеним у просторијама Исламског педагошког факулета.

Његово излагање поздрављено је громогласним аплаузом.

Представници удружења српских жртава из Одбрамбено-отаџбинског рата огорчени су тиме што је оптуженом за најтеже ратне злочине уопште дата прилика да несметано путује земљом и држи политичке и ратнохушкачке говоре.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Беживотна тела пара из БиХ, Самира Скендера (51) и његове супруге Мирахете (49), пронађена су јуче у пет сати, након што су њихове кћерке чуле пуцњаву у њиховој породичној кући.

Dovoljne količine gotovog novca konvertibilne marke kao i novčanicama evra

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao da će sutra stići drugi kontingent opreme za mobilnu bolnicu.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета