Dodik: Vanredno stanje zbog epidemije, a ne zbog diktature

Dodik1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se vanredno stanje u Republici Srpskoj uvodi zbog skraćenja procedura koje su potrebne za efikasniju borbu protiv epidemije korona virusa, a ne da bi se ograničila sloboda ljudi.

"Pooštriće se kaznena politika, doneće se odluke o prolongiranju plaćanja poreza, a da bi se to učinilo mora se menjati zakon", kazao je Dodik.

Navodeći da je ovo prvi put u istoriji RS da se uvodi vanredno stanje, on je kazao da se suštinski ništa neće promeniti, da neće biti promene vlasničke strukture, već da je potrebna brža regulacija odredjenih mera, kako bi se dodatno zaštitilo stanovništvo u RS.

"Ovo nije uvodjenje diktature, već dodatna mera da bi se dodatno zaštitili", kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, najvažnija je disciplina stanovništva, izolacija i socijalna distanca.

"Pored sve medicinske opreme, najvažnija je disciplina. Možete imati koliko god hoćete respiratora, ako nemate socijalne distance, ne možete sprečiti širenje virusa", kazao je Dodik.

On je ocenio da će špic epidemije biti u naredne dve do četiri sedmice, zbog čega je potrebna dodatna disciplina.

Srpski član Predsedništva BiH najavio je da će se mobilisati sve potrebne mere za oživljavanje privrede, dodavši da će biti formiran Fond za pomoć privredi u koji bi trebalo da se prikupi oko 500 miliona konvertibilnih maraka (oko 250 miliona evra).

Izvor: Beta

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Korona nije uzrok! Korona virus jeste povod, ali nije uzrok globalne histerije. Inače, Covid-19 je bedna sila i kao povod. Što je takođe lakmus papir sile koja iza nje stoji i koliko je i ona sama u panici. Pogledajmo činjenice.

Jedan 18. rođendan, 1.000 ljudi u samoizolaciji, 24 obolelih i šestoro na respiratorima

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je danas da je umrla žena stara 60 godina iz Niša od posledica zaraze koronavirusom.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone