Dodik: Sutra stiže novi kontingent opreme

dodiikk

Foto: Tanjug

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao da će sutra stići drugi kontingent opreme za mobilnu bolnicu.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je sinoć na banjaluckom aerodromu dočekao prvi avion iz Nemačke sa opremom za mobilnu bolnicu, rekao je da će sutra stići drugi kontingent opreme, ističući da će bolnica moći da se koristi i posle pandemije korona virusa.

On je podsetio je da je Vlada RS za nabavku pokretne bolnice izdvojila 3,6 miliona konvertibilnih maraka (oko 1,8 miliona evra).

“Mislim da je ovo dobar potez vlasti Srpske, ova bolnica može da se koristi i kasnije i biće u vlasništvu Vladi Republike Srpske. Biće uskladištena u prostorije Robnih rezervi i korišćena po potrebi”, naveo je Dodik, prenosi RTRS.

On je rekao da je kapacitet bolnice 500 kreveta intenzivne njege, plus 400 kreveta za lakše bolesnike.

"Opremljena je tako što ima sopstveni generator struje, poseban sistem za vodu, grejanje i sve ono što je neophodno za takav jedan kapacitet. Pokrivaće oko 6.000 kvadratnih metara i imaće sve uslove i medicinsku opremu kao da je to stvarna bolnica", kazao je Dodik.

Izvor: Novosti

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Agencije za statistiku, Bosnu i Hercegovinu je u martu posetilo oko 27 hiljada turista, što je za 71,9 odsto manje u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno za 62,5 odsto manje u odnosu na februar ove godine.

"Koronavirus: sve što treba da znate o virusu iz Vuhana i kako da ga sprečite", "Koronavirus i maske", "Koronavirus - praktični vodič za pripremu i zaštitu", "Kontroverza Kovid-19", "Priručnik za preživljavanje Kovida-19" ili "Zaštitite porodicu" samo su neki od stotina naslova na onlajn knjižarama. Te knjige zapravo su plagijati, a njihovi autori "pisali" su ih samo da bi zaradili na pandemiji.

Ovaj period glumac Ivan Jevtović koristi za predavanja koja realizuje onlajn, ali i za porodicu čiji značaj glumac uvek ističe.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone