ДОДИК ОДГОВАРА НА НАПАДЕ ИЗ САРАЈЕВА: Нисмо они који ће неког напасти или дирнути

Milorad Dodik Dragan Kadic

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик одбацио је наводе који долазе од бошњачких политичких првака да "игра" на карту сукоба и истакао да је управо супротно - на карту сукоба играју они који би да подстакну међународну заједницу и њен страх од отпочињања сукоба.

"Нема ресурса за то. Једини ресурс за сукоб имају међународне војне снаге као што су НАТО и Еуфор. Локални потенцијали за сукобе не постоје", казао је Додик новинарима након свечаног пријема поводом Дана Републике Српске у згради Старог двора у Београду.

Додик је поновио уверавања да је безбедност РС "осигурана".

"Нисмо они који ће неког напасти или дирнути. Али, Република Српска располаже са својим потенцијалима да очува оно што је међународни споразум верификовао, то је Република Српска", истакао је Додик.

Он је навео да РС заједно са Србијом жели "интеграцију вредности", у погледу образовних питања, питања здравства, као и, како је казао, свега онога што никоме нормалном не би требало да смета.

"РС и Србија као гарант стабилности у региону немају аспирација према било којој територији. Само желимо да наш народ живи на својој територији и да се не угрожава његова слобода", назначио је српски члан Председништва БиХ.

Према његовим речима, у Црној Гори су нападнуте српске светиње, а Србија и РС пружају подршку народу у Црној Гори.

"Оправдани страх верника у Црној Гори најбоље показује колико је 'црногорски режим' био спреман да удари на идентитет српског народа", оценио је Додик.

Он је казао да је "игнорисање међународне заједнице" угрожавања вредности српског народа "део ароганције која даје права другим народима науштрб српског народа и у ЦГ и у БиХ".

"Али Република Српска има свој оквир за одбрану", закључио је Додик.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tužilac i islednik iz Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, zajedno sa policajcima Sipe preduzeli su aktivnosti u koordinaciji sa kolegama iz Slovenije, kako bi se sprečilo moguće pranje novca.

Здравко Мамић, саветник НК Динамо који је у Хрватској неправоснажно осуђен на шест и по година затвора, стигао је у Суд БиХ у друштву свог адвоката Здравка Рајића.

Директор УИО Миро Џакула потврдио нестанак 53 тоне дувана који је пронађен током претреса у фирми Босанац д.д. Орашје. СИПА у мају прошле године обавијестила Суд БиХ да нема дувана. Истрагом руководио државни тужилац Олег Чавка. Вриједност несталог дувана најмање шест милиона марака.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета