ДОДИК: Никада нисмо позивали на рат, народ не треба да се плаши!

milorad dodik983 Dado Djilas

Српски члан Председништва БиХ Милорад рекао је, у вези са о одлуком Уставног суда БиХ у вези са пољопривредним земљиштем, да је тај суд још пре 15 година почео да оспорава све везано за Републику Српску.

"Кренули су са оним најважнијим, што дира емоцију, менталитет, посвећеност, а то је укидање химне, грба, заставе и да заврше са тим симболичким стварима", навео је он у емисији Актуелно, а преноси РТРС.

Истакао је да је сада на ред дошла имовина.

"Драго ми је што су сви политицки фактори у Српској, и власт и опозиција схватили да се ради о једном тешком политичком тренутку", нагласио је Додик.

Поводом најновијих изјава председника САД Бакира Изетбеговића, Додик је рекао:

"Изетбеговић изађе и каже 'Борите се свим средствима, оружјем и ратом ако треба". Ми никад нисмо позивали на рат. Како Изетбеговић да креира рат? Где су му јединице, паравојске? Људи не треба да се плаше, то су празне политичке приче. Нигде нећете наћи да сам ја рекао да позивам на рат", навео је Додик.

 

On je dodao da je proces razgradnje Republike Srpske od strane međunarodne zajednice i danas prisutan.

"Ukoliko se BiH ne vrati bazičnom dogovoru tri naroda teško će živeti", poručio je Dodik.

Napominje i da, ako je iko pozivao na poštovanje principa Dejtona, onda je to bio on.

Komentarišući navode da evropski zvaničnici razmatraju da mu uvedu sankcije, Dodik je rekao da ne veruje u taj scenario.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokušaji „viktimizacije“ jednog naroda i stvaranje „zločinca“ od drugih, doprinose daljim podjelama ionako podijeljenog društva u BiH. Vašim stavom svrstali ste se na stranu isključivo predstavnika jednog naroda i miješajući se u unutrašnja pitanja BiH dodatno ste narušili složene unutrašnje odnose u BiH“, poručio je Milorad Dodik u pismu Milu Đukanoviću.

Predsedništvo BiH predložilo je Savetu ministara BiH da sa međunarodnim institucijama započne razgovore o mogućem moratorijumu ili odlaganju obaveza kredita za ovu godinu, pišu Nezavisne novine.

На основу 85 одсто обрађених бирачких мјеста, ја сам освојио 330.890 гласова, а Иванић 260.197. Дакле, разлика је у 75.000 гласова -  рекао је Додик и додао да "Иванићу не могу помоћи чак и сви бошњачки гласови из иностранства".

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета