ДОДИК: Никада нисмо позивали на рат, народ не треба да се плаши!

milorad dodik983 Dado Djilas

Српски члан Председништва БиХ Милорад рекао је, у вези са о одлуком Уставног суда БиХ у вези са пољопривредним земљиштем, да је тај суд још пре 15 година почео да оспорава све везано за Републику Српску.

"Кренули су са оним најважнијим, што дира емоцију, менталитет, посвећеност, а то је укидање химне, грба, заставе и да заврше са тим симболичким стварима", навео је он у емисији Актуелно, а преноси РТРС.

Истакао је да је сада на ред дошла имовина.

"Драго ми је што су сви политицки фактори у Српској, и власт и опозиција схватили да се ради о једном тешком политичком тренутку", нагласио је Додик.

Поводом најновијих изјава председника САД Бакира Изетбеговића, Додик је рекао:

"Изетбеговић изађе и каже 'Борите се свим средствима, оружјем и ратом ако треба". Ми никад нисмо позивали на рат. Како Изетбеговић да креира рат? Где су му јединице, паравојске? Људи не треба да се плаше, то су празне политичке приче. Нигде нећете наћи да сам ја рекао да позивам на рат", навео је Додик.

 

On je dodao da je proces razgradnje Republike Srpske od strane međunarodne zajednice i danas prisutan.

"Ukoliko se BiH ne vrati bazičnom dogovoru tri naroda teško će živeti", poručio je Dodik.

Napominje i da, ako je iko pozivao na poštovanje principa Dejtona, onda je to bio on.

Komentarišući navode da evropski zvaničnici razmatraju da mu uvedu sankcije, Dodik je rekao da ne veruje u taj scenario.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da je naredbama Federalnog štaba Civilne zaštite, kojima je naređena zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, prekršeno pravo na slobodu kretanja iz odredbi Ustava Bosne i Hercegovine i Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Nakon što je tražila da se premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću odredi jednomesečni pritvor zbog afere "respiratori" glavna tužiteljka Gordana Tadić i njena porodica dobiil su pretnje smrću.

Беживотна тела пара из БиХ, Самира Скендера (51) и његове супруге Мирахете (49), пронађена су јуче у пет сати, након што су њихове кћерке чуле пуцњаву у њиховој породичној кући.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone