bosna

Ministarstvo bezbednosti Bosne i Hercegovine uputilo je zvanični zahtev za međunarodnu pomoć Mehanizmu civilne zaštite Evropske unije, putem Koordinacionog centra za hitne slučajeve (ERČ).

Zahtev je, kako prenosi sarajevski portal Klix, upućen nakon jučerašnje odluke Saveta ministara Bosne i Hercegovine za traženje međunarodne pomoći u sferi zaštite i spašavanja.

Navodi se da je ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić u ovom dopisu upoznao Evropsku komisiju i Evro-atlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe (NATO) sa merama koje su preduzete u BiH.

Naveo je da su angažovani svi raspoloživi resursi i da se preduzimaju vanredni napori kako bi se zaustavilo širenje korona virusa, ali da zdravstveni sistem I ostali relevantni sektori u Bosni i Hercegovini nemaju kapacitet da odgovore na sve potrebe proistekle zbog COVID-19.

Zbog toga je, navodi se, Radončić naglasio da bi pomoć i asistencija EU i Evro-atlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe bile vrlo cenjene u ovom teškom vremenu, kako bi se BiH mogla nositi sa novom pandemijom korona virusa.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, izjavila je da su srpska vlada i predsednik preduzeli ozbiljne mere da bi zaštitili građane i ekonomiju u situaciji pandemije korona virusa.

„Mekane mere” Šveđana u borbi sa korona virusom, odnosno pristup koji se oslanjao na individualnu odgovornost građana, prosto nije dao rezultate. Nakon kraha ideje o kolektivnom imunitetu, Švedska se sprema za hiljade mrtvih. Zato će i ona morati da se sa tog „fleksibilnog” puta pomeri ka oštrijim merama.

Aleksandar Semjonov rekao je da su Kinezi u suzbijanju koronavirusa organizovali karantin kakav do sada nije viđen u istoriji čovečanstva.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone