ЗАШТО СЕ МИГРАНТИ ШАЉУ У ЕВРОПУ А НЕ У БОГАТЕ МУСЛИМАНСКЕ ЗЕМЉЕ?

migranti3

Док се европским земљама приговара како нису учиниле довољно да приме бројне мигранте који беже са Блиског Истока, Саудијска Арабија – која није удомила ниједну једину избјеглицу – има 100.000 климатизованих шатора који могу представљати дом за чак три милиона људи.

Да цела ситуација буде још интересантнија, сви ти шатори су празни!

Шатори су величине 8 са 8 метара, а изградила их је Влада Саудијске Арабије 90-их година прошлог века.

У себи садрже кухињу и купатило.

Како наводи “Амусинг Планет”, шатори би могли пружити уточиште за скоро свих четири милиона сиријских избеглица које су расељене због ратних дешавања у тој земљи.

Према писању Вашингтон Поста, богате земље Залива, као што су Саудијска Арабија, Катар и Кувајт, нису примиле ниједну сиријску избеглицу.

Док истовремено одбија да прими избеглице, Саудијска Арабија понудила се да изгради 200 џамија за пола милиона избеглица које се очекују да ће доћи у немачку.

Међутим, истовремено европске земље суочиће се са милионима избеглица – људима са којима Европљани не деле ни културу ни религију.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Stroge mere karantina, neviđene u ovom delu Evrope, nisu nas dovele u bolju situaciju od suseda, jer se s merama kasno krenulo zbog sakupljanja potpisa za izbore, i to je jasno, kaže profesorka Beogradskog univerziteta Biljana Stojković.

Sirija odlaže oslobađanje zatvorenika u okviru amnestije koju je proglasio predsednik Bašar el-Asad.

Синдикат запослених полиције изашао са саопштењем у коме упозорава јавност и позива медије на правовремено и истинито информисање о ситуацији везаној за мигрантску кризу

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone