konji1

Udara na konje, stigla je iz Afrike, a prenose je insekti. Ministarstvo poljoprivrede Kine najavilo je danas da će početi sa uzimanjem uzoraka od konja koji žive u područjima duž južnih granica te zemlje, kako bi bilo utvrđeno da li neki od njih boluju od afričke bolesti konja, a s obzirom da se to oboljenje pojavilo na Tajlandu.

Ova veoma zarazna i smrtonosna bolest pogađa konje, magarce i srodne životinje i endemskog je karaktera u podsaharskoj Africi, a njeno pojavljivanje na Tajlandu, usled koje je uginulo više od 200 konja, prvi je takav slučaj na tlu jugoistočne Azije, prenosi „Kurir“.


Kako prenosi Rojters, kinesko Ministarstvo je saopštilo da postoji relativno visok rizik od širenja bolesti, budući da su insekti koji je prenose već prisutni u Kini, kao i zbog toga što je ona otkrivena na udaljenosti manjoj od 800 kilometara od kineske granice.

Sputnik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Radomir Antić preminuo je od pankreatitisa, prenose španski mediji.

VAPAJ SVETSKIH STRUČNJAKA: "Zaustavite širenje ove tehnologije! Ti su talasi energetsko oružje vojnih operacija i kontrolišu mase!"

Док се европским земљама приговара како нису учиниле довољно да приме бројне мигранте који беже са Блиског Истока, Саудијска Арабија – која није удомила ниједну једину избјеглицу – има 100.000 климатизованих шатора који могу представљати дом за чак три милиона људи.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone