Mustafa iz Kaknja

Dvadesettrogodišnji Mustafa Čabo iz Kaknja veliki je poštovalac oldtajmera. Jedini je u regiji koji može uz pomoć svojih zlatnih ruku zatvorenih očiju sastaviti i rastaviti Yuga.

Velika ljubav prema automobilima prati ga još od malih nogu. Kao učenik četvrtog razreda osnovne škole crtao je na panoima motore Zastavinih vozila, njihove preseke, a pravio je i delove motora. Na početku je bilo dosta teško, nije imao ni alat, ali je uvek težio boljem. Zbog svog velikog umeća i skromnosti, ovom mladiću je za dobro urađen posao čovek kojem je radio servis automobila bez alata, kupio sve što mu je potrebno za radionicu. Radio je bezbroj Zastavinih automobila, ima dosta mušterija koje dolaze na redovan servis i zamenu ulja, filtera i ostalih delova.

Umetnik u duši, voli da radi detalje, kao što je reparacija karburatora. Od starih i neupotrebljivih karburatora, ovaj mladić napravi sve po standardima, onako kako i treba da izgleda. Kolekcionar starih delova, on svojim Yugićem nabavlja delove po čitavoj Bosni i Hercegovini, ali i Beogradu ili Zagrebu.

Uživa u vožnji i voli svoj Yugo 45, a želja mu je da osnuje firmu za oldtajmere u rodnom Kaknju. 

Izvor: Vidiovo

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

У Европи је број електричних аутомобила достигао бројку од милион јединица у првој половини текуће године, подстакнут растом продаје од преко 40 одсто.

Punjač je softverski prilagođen srpskoj elekto mreži i ima konektore za američka, japanske i evropska vozila, prošao je sve ateste, ravan je svetskom, a četiri puta je jeftinji

Širom Srbije sprovodi se pojačana kontrola saobraćaja u cilju smanjenja saobraćajnih prekršaja. Nakon ukidanja vanrednog stanja, ovog vikenda očekuje se povećanje frekventnosti saobraćaja.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone