Srpska fabrika proizvela univerzalni punjač za automobile na struju

punjac-za-kola

Foto:Pixabay

Punjač je softverski prilagođen srpskoj elekto mreži i ima konektore za američka, japanske i evropska vozila, prošao je sve ateste, ravan je svetskom, a četiri puta je jeftinji

Fabrika elektro-materijala i alata "FEMAN" iz Jagodine proizvela je univerzalni punjač za elektrovozila i električne automobile, koji automobile sa baterijom od 24kWh puni za 20 minuta.

Punjač je softverski prilagođen srpskoj elekto mreži i može da se postavi na svim objektima koji imaju dovod industrijske struje, ima konektore za američka, japanske i evropska vozila, prošao je sve ateste, ravan je svetskom, a četiri puta je jeftinji, rekli su za Tanjug stručnjaci ove fabrike.

 
Uz to ima "integaraciju sa nekoliko rešenja za platne i fakturne račune, omogućava lako i sigurno plaćanje putem platnih terminala, opremljen je i internet aplikacijama koje korisnicima pružaju mogućnost jednostavnog priključenja njihovih uređaja na različite softverske sisteme energetskih mreža", objašnjavaju u FEMANU i ističu da "ta mogucnost olakšava daljinsko plaćanje, održavanje i nadogradnju funkcija".

Težak je 270 kilograma, namenjen je prvenstveno za obezbeđivanje saobraćane infrastrukture električnih vozila, kao punjačka stanicu na autoputevima, taksi stanicama sa elektroautomobilima i za infrastrukturu specijalnih elektro vozila za parking servise, parkinge supermarketa, samostojeći je...

Punjač objedinjuje sva tri postojeća standarda koja postoje za punjenje, a svaki od tri priključka ima snagu od 60kWh.

FEMAN je za ovaj punjač, dobio "posebno priznanje" Eko auto u kome stoji da se dodeljuje "za osvajanje proizvodnje univerzalnog punjača za elektro vozila i električne automobile". Svečano uručenje trebalo je biti na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu, koji je odložen zbog pandemije korona virusa. Reč je o ekološkoj nagradi", navode u fabrici.

 Izvor: telegraf.rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Фолксваген покреће сервис за дељење електричних аутомобила у Берлину с моделима "голф" и "Уп!" у покушају да понуди услугу људима у великим градовима који не поседују возила.

КОМПАНИЈА Опел ће до 2020. представити осам потпуно нових или освежених модела. Опел наставља са спровођењем производне офанзиве "PACE!" плана како би задовољио потребе купаца и обезбедио усклађеност са драстичним смерницама које се тичу емисије CО2 у Европи које ће се примењивати 2020. године.

''Кија'' је још једном показала у каквог аутомобилског гиганта је израсла! Моћна "кија стингер", спортска "гран-туризмо" лимузина из Кореје осваја на први поглед и одузима дах.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone