Polovni automobili nisu pojefitinili u epidemiji

autoplac

Izvor: Pixabay

Cene polovnih automobila u Sbriju nisu se ništa značakno promene, s obzirom na epidemiju korona virusa.

Do ovog zaključka se došlo analizom sajta polovniautomobili.com.

Analiza je obuhvatila 117.000 jedinstvenih oglasa fizičkih lica i trgovaca, koliko ih je ukupno bilo na sajtu Polovni automobili u periodu od 16. marta, kada je uvedeno vanredno stanje, do 16. aprila.

Analiza je pokazala da je u periodu od mesec dana pre i nakon početka vanrednog stanja gotovo identičan procenat onih koji su odlučili da posle oglašene prodaje dodatno spuste ili podignu prvobitnu cenu automobila.

U periodu od 16. marta do 16. aprila, na sajtu Polovni automobili bilo je oko 117.000 jedinstvenih oglasa, a cena je u proseku za 7 odsto spuštena kod njih 15.923, odnosno kod 14 odsto.

U istom periodu kod 4.962 oglasa (4 odsto) cena je povećana u proseku za 10 odsto.

Kada se to uporedi sa periodom pre uvođenja vanrednog stanja, od 14. februara do 15. marta, tada je kod 15 odsto oglasa cena naknadno spuštena i to u proseku za 6 odsto, dok je kod 4 odsto oglasa iz tog perioda cena uvećana i to u proseku za 9 odsto.

-Ovi podaci nam govore da novonastala situacija nije značajno uticala na one koji prodaju automobil da koriguju, odnosno da spuste ili povećaju cene svojih polovnih automobila- navodi se na sajtu.

Sajt je sproveo u prvoj polovni aprila među svojim registrovanim korisnicima anketu o uticaju epidemije koronavirusa na tržište automobila.

Kada je reč o cenama, velika većina anketiranih smatra da cene automobila neće pasti ili će taj pad biti privremen, odnosno da će se cene vratiti na prethodni nivo nakon ukidanja vanrednog stanja.

Takođe, samo 13,7 odsto anketiranih navelo je da je definitivno odustalo od kupovine, dok je čak dve trećine reklo da je kupovinu odložilo i to: 44 odsto da je kupovinu odložilo dok sve ovo ne prođe, 22,1 odsto da je kupovinu odložilo, ali da će ako se pojavi dobra prilika ipak kupiti automobil.

Da nisu odustali od kupovine automobila reklo je 19 odsto anektiranih.

Izvor: RTS

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vest koja se pojavila u srpskim medijima da će u automobilima koji budu ulazili u Grčku moći da bude samo dvoje ljudi je dezinformacija, pošto se ta regulativa u Grčkoj neće odnositi na strance i važiće samo na taksi vozila, rekao je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je naredni policijski čas definitivno poslednji, a da će za Đurđevdan najverovatnije trajati od 18 sati do pet ujutro.

Američki naučnici predstavili su podatke koji se tiču pitanja koliko se virus korona prenosi pri razgovoru i zaključili da je poštovanje strogih mera socijalnog distanciranja apsolutno neophodno, jer se Kovid-19 može preneti i samo razgovorom lice u lice.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone