Pojačana kontrola saobraćaja i nove mere

policija

Foto: Pixabay

Širom Srbije sprovodi se pojačana kontrola saobraćaja u cilju smanjenja saobraćajnih prekršaja. Nakon ukidanja vanrednog stanja, ovog vikenda očekuje se povećanje frekventnosti saobraćaja.

Pojačane mere kontrole će obuhvatiti radarsku kontrolu, alko-test, kao i kontrolu kamerama na auto-putu. S obzirom da su se od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji dogodile 2 404 saobraćajne nezgode i da je poginula 31 osoba, iz Saobraćajne policije navode da se ove mere sprovode u cilju smanjena ovih prekršaja. Takođe, najveći broj nezgoda dogodio se zbog prekoračenja brzine. Konzumiranje alkohola je još jedan od presudnih činilaca u udesima sa najtežim posledicama.

Za vreme vanrednog stanja mnogi vozači su pokazali kako se ne treba ponašati u saobraćaju. Mnogi su vozili brže od dozvoljenog. U alkoholisanom stanju neki vozači su se kretali u kontrasmeru, a neki nisu poštovali saobraćajne znake. Bahatost i nedisciplina tokom vožnje mnoge je koštala glave. 

Zbog svega ovoga, najavljene su nove mere: veća kontrola brzine, kontrola alkoholisanosti, kontrola korišćenja pojasa, kontrola motocikala. Novina je i to da će svi vozači koji se budu kretali brzinom većom od dozvoljene biti privedeni u nadležni prekršajni sud. Kako bi učesnici u saobraćaju bili bezbedni i kako bi se smanjile saobraćajne nezgode, ove mere se moraju sprovesti.

Izvor: Kurir.rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Јапански аутомобилски гигант Тојота и у Србији је позвала власнике хибридних возила овог бренда “пријус” и “аурис” на превентивни и бесплатни преглед возила. 

Pronađeni su propusti u sistemima za otključavanje kod starijih modela "tojote", "tesle", "kije" i "hjundaija".

Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju odredilo je zadržavanje M. R, sudiji Osnovnog suda u tom gradu jer je vozio pijan i napao policajce.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone