Kompanija Reno u teškoj finansijskoj krizi: Možda neće preživeti koronu!

Izvor: Wikipedia

Francuski ministar finansija Bruno le Mer upozorava da je zbog mera za suzbijanje koronavirusa francuski proizvođač automobila "Reno" u ozbiljnim finansijskim teškoćama i da bez državne pomoći možda neće preživeti.

Le Mer je naglasio je da će francuska vlada, koja je jedan od najvećih deoničara kompanije, odobriti pomoć nakon što je "Reno" obavesti o svojoj strategiji.

-Stav vlade i države kao deoničara je da fabrika u Flinsu ne sme da bude zatvorena", naglasio je ministar komentarišući medijske izveštaje da ta kompanija razmatra zatvaranje nekoliko fabrika u Francuskoj, uključujući najvažniju u Flinsu severno od Pariza.

Francuska država ima 15 odsto udela u "Renou", a status najvećeg deoničara kompanije deli s japanskim "Nisanom", prenosi Bankar.me.

Vlada trenutno pregovara o zajmu od pet milijardi dolara s "Renoovim" menadžmentom, koji, prema rečima ministra, neće biti odobren dok kompanija ne predstavi svoju strategiju.

To će morati da uključi prelaz na vozila koja su više ekološka, a vlada očekuje od "Renoa" i veću produktivnost i veći udeo domaćih vozila, posebno električnih.

"Reno" je u prvom kvartalu ove godine ostvario 10,1 milijardu evra prihoda od prodaje, što je pad od 19,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: RTS

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета