Glas Javnosti

TAJNI RECEPTI ZDRAVLJA! Stari su preko 5.000 GODINA a DREVNI NARODI koristili su ih kao LEK PROTIV MALAKSALOSTI, PROBAJTE IH I VI!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Nauka drevnih naroda poput onih koji su živeli u Indiji danas je sve popularnija a njihovi recepti priznati su čak i od Svetske zdravstvene organizacije. Drevna nauka o ishrani naziva se Ajurveda i sadrži brojnerecepte u ishrani za zdraviji život.

Ajurveda je, prema definiciji Svetske zdravstvene organizacije, najstariji primenljivan sistem zaštite zdravlja u svetu, a poreklom je iz drevne Indije. Svetska zdravstvena organizacija priznala je ajurvedu 1977. godine kao metodu tradicionalne medicine, a od 2007. ova drevna metoda priznata je i kod nas.

Lasi je odličan osvežavajući napitak koji jača probavu, čisti creva i bubrege, dobar je kod anemije i gojaznosti i u opšte, za podizanje imunog sistema. Najbolje je da se pije najmanje 30 do 60 minuta posle jela i nikada uveče.

Lasi za detoks Sastojci:

250 ml svežeg, kravljeg kiselog mleka
750 ml hladne vode
4 kašike malina
kašičica suvog grožđa
3 supene kašike šećera
kašičica vanil šećera
kašičica đumbira u prahu
kašičice cimeta
kašičica ružine vodice
kašika kokosovog brašna
Priprema:

Kiselo mleko pomešajte sa vodom u loncu. Izgnječite maline, pa ih ubacite. Dodajte sve ostale sastojke i dobro izmešajte. Servirajte hladno. Možete dodati mleveni kardamon.

Sok od cvekle i nara primenjen u ajurvedi

Sastojci:

sveži listovi aloje vere
1/2 šolje iseckane cvekle
2 šolje soka od nara
1/4 kašičice mlevenog bibera
Priprema:

Oštrim nožem iz listova aloje vere oslobodite gel (potrebne su vam dve kašike, odnosno oko 30 ml). Izblendirajte sok nara i cveklu, pa dodajte gel. Promešajte, ubacite biber i služite. Odlično je sredstvo za jačanje imunog sistema. Uz to, sok od cvekle važi za sjajan čistač organizma.

Šargarepa i đumbir

Sastojci:

veća šargarepa
2 pomorandže
1/2 kašičice izmrvljene sveže kurkume i izgnječenog đumbira
sok od pola limuna

Priprema:

Odvojeno napravite sok od šargarepe i pomorandže. Sipajte oba soka u blender, pa dodajte kurkumu i đumbir. Blendirajte 30 sekundi i potom dodajte sok od pola limuna.

Pomorandže obiluju antioksidansima i vitaminom C, šargarepa beta-karotenom i vlaknima, dok je đumbir stari i dobro provereni lek za varenje, nadimanje i ima antiupalna svojstva. Dovoljna je čaša dnevno ovog napitka.

(Glas javnosti)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR