Sve se dodatno komplikuje kada ste u gostima ili u fensi restoranu, pa ne želite da ispadnete smešni, nevešti i bez manira. Zbog toga je jedan poznati britanski influenser po imenu Vilijam Hanson odlučio da snimi tutorijal kako se po pravilu i bontonu jede grašak.
U videu, koji je do sada sakupio skoro šest miliona pregleda na TikToku, Vilijam pokušava da demonstrira koliko je nezgodno, nepraktično i neuredno ako viljuškom, kao što bismo kašikom, zahvatimo veliki broj zrna graška odjednom, pa pokušamo da ih prinesemo ustima. Ono što će se sigurno desiti dok viljušku budemo podizali jeste da će se veliki broj zrna rasuti po stolu ili podu, a to ne želimo nikako, zar ne?
Zbog toga je praktičnije, objašnjava Vilijam, da desnom rukom držimo nož i koristimo kao ‘zid’ preko kog grašak ne može van tanjira, a onda viljuškom ubodemo nekoliko zrna i elegantno ih pojedemo.
Glas javnosti /K03S