Ovde se mogu pronaći dobro poznati delikatesi koji se rado jedu, sa bilo koje strane sveta da dolazite. Međutim, treba reći da postoje i one druge destinacije koje turisti izbegavaju, bar kad je nacionalna kuhinja u pitanju.
Zemlje iz našeg regiona poznate su po dobroj i ukusnoj hrani, i svaki turista koji se vrati sa putovanja nosi lepe uspomene sa sobom, i bar koji kilogram više. Hedonizam je pokretač društva i razgovora, i mi sa Balkana smo poznati kao gurmani, i ponosimo se nacionalnim kuhinjama. Dobar obrok i uživanje se može naći u bilo kojoj zemlji u okruženju, ali postoje zemlje u kojim baš i nije popularno jesti, bar ne lokalnu hranu.
Koje su to zemlje?
Britanija je tradicionalno poznata kao zemlja u kojoj je hrana prilično bez ukusa, specifična i čudna, i tu se odmah nalaze i Holandija, Finska, često i Rusija i bivše zemlje Sovjetskog Saveza. Njihova hrana je bazirana na lokalnim namirnicama koje, bar nama, nisu primamljive i jestive. Od najgorih treba izdvojiti sve vrste usoljene i fermentisane ribe, iznutrice od različitih životinja, kao i pojedine vrste lokalnog povrća. Restorani u tim zemljama jesu vrhunski, ali govorimo samo o lokalnim i narodnim specijalitetima.
Od dalekih zemalja, u tom društvu se nalaze Mongolija, Nikaragva, Nepal, Jamajka, kao i većina afričkih država. Turisti često navode da u pojedinim državama hrana nije neukusna, ali je zbog ograničenosti izbora namirnica prilično svedena i nezanimljiva, samim tim i jednolična.
Mnogi internet portali ipak izdvajaju Filipine kao zemlju gde možete pojesti najgoru lokalnu hranu. Od „specijaliteta“ koji se tamo nude, a za izbegavanje su, jeste Balut. U pitanju je ptičije jaje sa emrbrionom koje se jede direktno iz ljuske jajeta nakon kuvanja.