Glas Javnosti

ZAPEČENE TIKVICE : Ručak koji će cela porodica obožavati

Hrana
Autor: Glas javnosti

Tikvice su vrlo praktične za pripremu, jer mogu da se naprave najrazličitija jela, a ima ih tokom cele sezone. Punjene ili pohovane se najčešće jedu, a mi vam donosimo je jedan jednostavan recept za povrće preliveno sirom i pavlakom, pa zapečeno u rerni.

  • Sastojci:
  • 3 tikvice 
  • 1 kašika ulja 
  • so, biber 
  • Za sos:
  • 1 veza mirođije
  • 350 g kisele pavlake
  • 100 g svežeg sira
  • 1/3 kašičice belog luka u prahu


Priprema:

Tikvice isecite na kolutove, pa posolite i pobiberite, a onda i nauljite. Poređajte po dnu vatrostalne posude. U drugoj posudi pomešajte seckanu mirđiju, pavlaku, sir i beli luk u prahu. Dobro sjedinite i onda prelijte preko tikvica. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta. 

Glas javnosti/Stvar ukusa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR