Glas Javnosti

ZA SVA ČULA: Pripremite ukusni KAPUĆINO KOLAČ!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mnogi od nas vole da se opuste uiz špljicu toplog kapućina. Ipak, pravi ukus ovog napitka može da se oseti i u izvrsnom kapućimno kolaču a evo i kako da ga pripremite.

Kora


- 8 jaja

- 8 kašika šećera

- 4 kašika ulja

- 9 kašika brašna

- pola praška za pecivo ( 5 gr )

 

Sirup


- 250 ml vode

- 7 kašika šećera

- 5 kašičica nes kafe

- 2 kesice kapućina (bolja varijanta je kapućino sa rumom)

Fil


- 500 ml slatke pavlake

- 250 gr krem sira (neutralnog)

- 7 kašika šećera u prahu

Ulupati belanca, pa dodati polako šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka i čvrsta pjena. Zatim dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem.

Na kraju dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve sjediniti varjačom. Istresti masu u obložen pleh dimenzija 35 x 25 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni između 20 i 25 minuta u zavisnosti od vašeg šporeta.

Ispečen i ohlađen biskvit iseći vodoravno da se dobiju 2 tanke korice.

Za sirup treba pomešati vodu i šećer, pa staviti na vatru da provri. Nakon kratkog ključanja skloniti sa šporeta. Dodati nes kafu i kapućino i ostaviti da se ohladi.

Za fil ulupati slatku pavlaku, a posebno izmešati sir i šećer u prahu. Zatim u slatku pavlaku ubaciti sir, pa laganim mešanjem sve sjediniti. Mlakim sirupom namočiti koru i sačekatu da upije, pa naneti deo fila, zatim kora, sirup, fil, a na kraju dekorisati mlevenim napolitankama ili po vašoj želji.

Ostaviti kolač da odstoji neko vreme i poslužiti.

(Glas javnosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR