Glas Javnosti

Svinjski vrat sa povrćem - sočan i mek da se raspada pod viljuškom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ne treba vam sač, samo rerna i malo strpljenja

Ako želite da pripremite ručak zbog kog će se svi okupiti za stolom pre nego što izgovorite "gotovo", onda je svinjski vrat sa povrćem pravi izbor.

Zamislite ovo: dok se meso lagano peče u rerni, vaša kuhinja se puni mirisima pečenog krompira i začina koji bude apetit. Meso, sočno i mekano, prosto se topi u ustima, a povrće upija sve bogate sokove, stvarajući ukusnu harmoniju na tanjiru.

Ovaj recept je kao stvoren za one koji žele da impresioniraju goste bez previše muke – dovoljno jednostavan za pripremu, a toliko raskošan da će svi misliti da ste proveli sate u kuhinji.

Uz nekoliko trikova za savršeno pečenje i tajnu mešavinu začina, ovo jelo će postati vaš novi omiljeni klasik.

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

2.  Komade mesa sa obe strane začinite mešavinom soli, bibera, origana i slatke paprike. Krompir oljuštite i krupnije isecite, papriku na trakice, a crni i beli luk na krupnije režnjeve.

3. Nauljite pleh za pečenje, poređajte povrće, pospite ga sa malo soli i bibera, majčinom dušicom i alevom paprikom, a preko stavite već začinjeni svinjski vrat.

4. Prelijte sve belim vinom i bujonom. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom.

5. Pecite pokriveno oko sat vremena. Nakon toga, skinite foliju i pecite još 20 do 30 minuta na 200 stepeni dok meso i povrće ne dobiju zlatnu boju. Tokom pečenja, povremeno prelijte meso sokom iz pleha.

6. Izvadite iz rerne, pokrijte folijom i ostavite da odmori 10 minuta pre sečenja. Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Bon appetit!



Glas Javnosti/ D03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR