Glas Javnosti

Stavite krišku ove voćke u vodu dok kuvate da ljuska ne bi pukla

Hrana
Autor: Glas javnosti

Za svaki problem postoji rešenje – rekli bi mnogi. I zaista, barem kada je reč o kuvanim jajima. A pogotovo uz ovaj fantastičan trik koji će vam olakšati život.

Jaja su nezamenjiv deo naše ishrane, ali ljuštenje kuvanih jaja često zna da bude neprijatno. Mnogi se oslanjaju na različite tehnike, a jedna od najjednostavnijih i najefikasnijih uključuje upotrebu limuna.

Kada su jaja najpogodnija za kuvanje

Stručnjaci naglašavaju da su jaja stara između sedam i deset dana najpogodnija za kuvanje. Kod takvih jaja između ljuske i sadržaja se stvara vazdušni sloj koji olakšava ljuštenje. Međutim, ukoliko imate samo sveža jaja, uz dodatak limuna možete postići sličan rezultat.


Jednostavan trik s limunom

 

Kada pripremate kuvana jaja, jednostavno dodajte krišku limuna u šerpu s vodom, preporučuje portal N1. Limunov sok sprečava pucanje jaja tokom kuvanja i olakšava skidanje ljuske. Kiselina iz limuna omekšava ljusku jaja, pa ćete je nakon kuvanja lako ukloniti.

Glas javnosti /N07S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR