Vikend je tu, a sa njim i poželjno vreme odmaranja pa vam s tim nudimo recept za ćufte iz rerne koji ne zahteva stajanje pored šporeta satima. Prave se brzo i bez po muke. Evo kako da napravite ovaj delikates koji će vam probuditi sva čula.
Sastojci:
Sos:
Priprema:
U mleveno meso dodati, seckani beli luk, jaja, so, miođiju, mleveni biber. Sve sjediniti, prezle dodati po potrebi. Praviti loptice željene veličine, i ređati u tepsiju podmaznu uljem. Ćufte peći na oko 220 C, dok ne porumene i zapeku se. Paradajz sok pomešati sa origanom, , bosiljkom, šećrom, brašnom i vodom. I preliti preko gotovih ćufti. Staviti ponovo u rernu da se krcka oko 30 minuta na 200 C. Posle 15 minuta pečenja ćufte okrenuti, nastaviti pečenje. Kada se sos zgusnuo, servirati.
Glas Javnosti/ K04S