Recept za slani rolat od tikvica se pravi bez trunke brašna.
Možete da ga pripremite za svoje najmilije ili za posebne goste. Pošto nema brašna, pogodan je i za one koji su netolerantni na gluten, a dobar je i za dijete jer ima manje ugljenih hidrata. Generalno, svako ko voli povrće, obožavaće i ovo jelo.
Nećete da pogrešite ako ga poslužite i kao glavno jelo za doručak ili ručak, ili kao predjelo, ili kao prilog.
Sastojci
Priprema:
Uključite rernu i zagrejte je na 200 stepeni.
Pripremite i obložite pleh sa papirom za pečenje.
Operite tikvice i sitno iseckajte ili izrendajte u činiju, potom stavite u peškiri li krpu i pokušajte da iscedite što više vode iz njih. Potom ih vratite u činiju.
Razbijte jaja i dodajte ih u tikvice. Dospite beli luk, parmezan, kačkavalj, mirođiju, so i biber i sve dobro promešajte.
Prespite smesu iz posude u pleh i spatulom formirajte pravougaonik.
Pecite koru na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta. Kada je pečena, izvadite je iz rerne i ohladite najmanje 10-15 minuta.
Kada se ohladi, koru pažljivo premažite sa krem sirom i poređajte kriške šunke.
Zarolajte koru u rolat uz pomoć pek-papira i stavite ga u frižider da se ohladi oko pola sata.
Rolat opciono možete da dekorišete sa kiselom pavlakom i dodatnim narendanim parmezanom.
Glas javnosti/T01S