Glas Javnosti

SAVRŠENO ČVRST ŠLAG: Dodajte ovaj magičan sastojak i uživajte u desertu

Hrana
Autor: Glas javnosti

Dodatak šlaga u različite dezerte često ih čini bogatijim i zadovoljavajućim

Ručno umućen šlag od slatke pavlake ima mnogo bolji ukus od kupovnog u spreju, i koristi se u raznim desertima, poput voćnih salata, čašica s kremovima na bazi pudinga i kao dodatak uz slatke pite. Tekstura šlaga je najbolja neposredno pre posluživanja, ali ponekad je potrebno pripremiti ga unapred. U takvim slučajevima, postoji trik koji može poboljšati kvalitet šlaga.

 

Tajni sastojak je grčki jogurt, koji se dodaje u šlag kako bi ga učinio ukusnijim. Dovoljna je samo jedna puna kašika grčkog jogurta na 240 ml slatke pavlake za šlag. Važno je da grčki jogurt bude punomasan i gušći. Ovaj dodatak grčkog jogurta poboljšava ukus šlaga na nežan način, čineći ga ukusnijim za jelo.


Osim što poboljšava ukus šlaga, dodatak grčkog jogurta takođe čini šlag duže čvrstim. Ovo je posebno korisno kada pripremate dezert koji će se posluživati kasnije.


Dodatna kiselost grčkog jogurta pomaže da se izbalansiraju ukusi u dezertima, posebno ako su slađi. Masnoća koju grčki jogurt dodaje šlagu takođe pomaže da zadrži svoju strukturu tokom stajanja, omogućavajući vam da ga držite u frižideru dok ne dođe vreme da se upotrebi u dezertu, bez bojazni da će se raspasti i razdvojiti. Ovo vam daje više fleksibilnosti u kuhinji za druge aktivnosti koje ste planirali.

Glas javnosti/D03S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR