Ova količina je dovoljna za troje, a potrebno vam je 5-6 krompira, 300 g zelja, 2 čena belog luka, 100 g slanine, 4 kašike kisele pavlake, 2 jaja, ulje, 2-3 kašike mleka i so.
Krompir najpre očistite, oljuštite i operite. Zatim operite zelje, očistite od žila ako ih ima i stavite da se blanšira na malo vode, piše portal rucakza200dinara.com.
Kada se skupi, sipajte malo ulja kako bi se propržilo, pa odajte kiselu pavlaku i sitno isečen beli luk. Posolite po ukusu i sve krčajte nekoliko minuta, a onda sklonite s vatre.
Slaninu isecite na tanke šnite, a potom na malo veće kockice.
Nakon toga manju vatrostalnu posudu pouljite i ređajte ovako: red krompira, red slanine (ne treba da prekrije sav krompir), red zelja. Svaki red krompira obavezno posolite, pa postupak ponovite sa 3 sloja.
Zalijte umućenim jajetom sa malo mleka i jelo pecite poklopljeno ili prekriveno alu-folijom nekih 45 minuta da bi krompir omekšao. Onda otkrijte i pecite još 20 minuta, dok ne porumeni.
Prijatno!