Priprema:
Pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Ostavite 5 minuta da se aktivira, a zatim dodajte jaje i sve dobro sjedinite. U dobijenu smesu dodajte brašno i so, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite da stoji 30 minuta, a zatim dodajte puter sobne temeprature i dobro umesite testo da se lepo sjedine sastojci. Nauljite i pokrijte, pa ostavite da se udvostruči. U posudi pomešajte šećer, cimet i so, pa lepo promešajte. Razvucite testo u tanak pravougaonik, pa premažite puterom sobne temperature i pospite punjenje od šećera i cimeta. Urolajte i lepo zatvorite, pa isecite na 9 jednakih delova. Pleh nauljite, pa obložite pek papirom i poređajte rolnice. Zatim pokrijte krpom i ostavite da odstoji nekih 45-60 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 22-25 minuta. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa sipajte mleko i vanilu. Sve dobro sjedinite i premažite cimet rolnice.
Glas javnosti/M01S