Glas Javnosti

RECEPT SA SOSOM OD PEČURAKA : Brusketi koje niste još probali!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovo italijansko predjelo se i danas pravi od grilovanog hleba koji se premazuje belim lukom, a onda i preliva maslinovim uljem. Najčešće se brusketi prave sa paradajzom i bosiljkom, ali postoje različiti recepti za ovo ukusno predjelo.

  • Sastojci:
  • 6 kriški hleba
  • 4 šolje sitno seckanih pečuraka
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje 
  • 1 šolja rendanog mocarela sira 
  • 3 kašike parmezana 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike putera
  • 1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića


Priprema: 
Zagrejte ulje i istopite puter u tiganju, pa u njega dodajte seckane pečurke i kratko dinstajte. Posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Kuvajte dok pečurke ne puste sok, uz neprestano mešanje. Kada tečnost ispari u pečurke sipajte i pavlaku za kuvanje. Dobro promešajte i ostavite na šporetu još par minuta. Isečen hleb premažite uljem sa obe strane, pa ga ispecite u rerni. Poređajte hleb na pleh i pecite oko 5 minuta na 200°C. Pospite parmezanom i mocarelom, pa pecite još par minuta. Izvadite iz rerne i prelijte sosom od pečuraka.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR