Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa vanilin šećerom, margarinom i sokom od pomorandže. Lepo sjedinite, pa utisnite u kalup prečnika 20 cm, koji ste obložili pek papirom. Stavite u frižider. U posudi pomešajte gustim sa 50 ml vode. Sjedinite tako da nema grudvica. U šepru sipajte maline, vodu i šećer, pa kuvajte dok ne provri. Dodajte smesu od gustina i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Mleveni keks pomešajte sa vanilin šećerom, margarinom i sokom od pomorandže. Lepo sjedinite, pa utisnite u kalup prečnika 20 cm, koji ste obložili pek papirom. Stavite u frižider. U posudi pomešajte gustim sa 50 ml vode. Sjedinite tako da nema grudvica. U šepru sipajte maline, vodu i šećer, pa kuvajte dok ne provri. Dodajte smesu od gustina i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na podlogu od keksa sipajte vreo fil sa malinama i sačekajte da se potpuno ohladi. U šerpu sipajte vodu i šećer, pa dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pred kraj dodajte čokoladu i margarin, pa mešajte dok se sastojci ne otope i sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Šlag umutite u drugoj posudi sa kiselom vodom. Kada se fil ohladi dodajte dve kašike šlaga, pa umutite, a onda dodajte i kokos i lagano umešajte. Sipajte preko voćnog fila, a onda preko premažite i umućeni šlag.
Glas javnosti/M01S