Glas Javnosti

PRINCES KROFNE SA KARAMEL FILOM : Ovaj recept će vas RASPAMETITI

Hrana
Autor: Glas javnosti

Recept za neodoljive princes krofnekoje se prave sa 2 različita fila, a vrh se umače u neodoljivu karamel glazuru.

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 200 ml vode
  • 50 g putera
  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • 4 jaja
  • Za fil od karamele:
  • 4 kašike šećera
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • Za fil od vanile:
  • 400 ml mleka
  • 50 g pudinga od vanile 
  • 4 kašike šećera
  • 300 ml slatke pavlake 
  • Za glazuru: 
  • 125 g šećera
  • 45 g putera
  • 75 ml slatke pavlake 


Priprema: 

Fil od karamele: Istopite šećer, pa dodajte pavlaku za kuvanje koju ste prethodno zagrejali. Dobro promešajte i sipajte u posudu. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ohlađeni karamel i sjedinite mikserom. Čuvajte u frižideru.

Fil od vanile: Puding pomešajte sa 100 ml mleka tako da nema grudvica. Preostalo mleko sipajte u posudu i dodajte šećer. Kada se zagreje dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ohlađeni fil od vanile i sjedinite mikserom. Čuvajte u frižideru.

Za testo: U šerpi pomešajte vodu, puter i so. Kuvajte dok se puter ne otopi i dok se sastojci ne sjedine. Dodajte brašno i brzo mešajte dok se ne formira testo. Stavite u posudu i postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Dobro sjedinite sastojke mikserom. Sipajte testo u špric za kolače i uzmite zvezdasti nastavak i napravite dupli krug na plehu obloženom pek papirom. Pravite razmak između testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 230°C oko 10 minuta, a onda smanjite na 200°C i pecite još 10 minuta. Ne otvarajte vrata od rerne za to vreme. Presecite testo na pola. 

Za glazuru: Istopite šećer, pa dodajte puter i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim sipajte i pavlaku za kuvanje i kuvajte još par minuta, uz neprestano mešanje. Umočite gornju polovinu testa u glazuru i ređajte na pleh. Ređajte tako da umočeni deo bude gore kako bi se sušio. 

Na deo testa koji niste umočili u glazuru, prvo sipajte fil od vanile, pa fil od karamele (pomoću šprica za kolače ili kese za zamrzivač), pa preklopite testom koje je umočeno u glazuru (tako da glazura bude gore). 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR