Da kuća miriše na voćnjak.
Sastojci:
Priprema:
Bademe poparite, oljuštite i iseckajte što sitnije. Breskve oljuštite, presecite ih napola, izvadite košticu, pa ih još malo izdubite kašičicom.
Čokoladu sitno izrendajte i pomešajte sa bademom. Maslac umutite sa dve kašike šećera, dodajte čokoladu, bademe i oceđeno suvo grožđe, koje ste prethodno natapali u vinu.
Dobro izmešajte rukama i napravite osam kuglica. Vatrostalnu posudu podmažite, pospite šećerom u prahu, pa poređajte breskve.
U sredinu svake breskve stavite pripremljene kuglice, pospite preostalim šećerom i sa malo mlevenih badema i zalijte vinom.
Pecite 35 minuta na 180 stepeni, a potom ohladite.
Poslužite sa umućenim šlagom.
Glas javnosti/V02S