Glas Javnosti


Pečene breskve su najbolji letnji dezert

Hrana
Autor: Glas javnosti

Do zanosnog ukusa stiže se brzo.

Da kuća miriše na voćnjak. 

Sastojci:

  • breskve, velike, 4 komada
  • maslac, 40 g
  • badem, sirovi, 100 g
  • suvo grožđe, 2 kašike
  • čokolada za kuvanje, 40 g
  • šećer, 4 kašike
  • belo vino, 100 ml
  • šlag, 1 kesica
  • šećer u prah,u za posipanje

Priprema:

Bademe poparite, oljuštite i iseckajte što sitnije. Breskve oljuštite, presecite ih napola, izvadite košticu, pa ih još malo izdubite kašičicom.


Čokoladu sitno izrendajte i pomešajte sa bademom. Maslac umutite sa dve kašike šećera, dodajte čokoladu, bademe i oceđeno suvo grožđe, koje ste prethodno natapali u vinu.

Dobro izmešajte rukama i napravite osam kuglica. Vatrostalnu posudu podmažite, pospite šećerom u prahu, pa poređajte breskve.

U sredinu svake breskve stavite pripremljene kuglice, pospite preostalim šećerom i sa malo mlevenih badema i zalijte vinom.

Pecite 35 minuta na 180 stepeni, a potom ohladite.

Poslužite sa umućenim šlagom.

Glas javnosti/V02S 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR