Postoji mnogo načina za pripremu jaja, poširana, kajgana, na oko... ali najlakši način su tvrdo kuvana. Iako je proces jednostavan, guljenje ljuske dosadan je i dugotrajan zadatak u kom niko ne uživa, pogotovo kada ste gladni.
Srećom, kuvarica je podelila trik za kuvanje jaja koji će pomoći da ljuska "sklizne".
Kejtlin je svoju metodu podelila sa pratiocima na TikToku.
U videu je objasnila da je jednostavan odgovor za postizanje kuvanih jaja koja se lako gule – para, a ne voda.
Počinje tako što napuni lonac hladnom vodom pre nego što doda metalnu korpicu za kuvanje na pari i stavi jaja na vrh. Zatim ih stavlja na jaku vatru 12 do 14 minuta i ostavlja da se kuvaju.
A kad se tajmer isključi, jaja su savršeno tvrdo kuvana i ljuska odmah sklizne.
"Zbog vruće pare proteini belanaca je skupljaju, udaljavajući ga od membrane ljuske", objasnila je ona.
Glas javnosti /U01S