Glas Javnosti

ORANDŽ MUS Kremasti desert koji budi sva čula

Hrana
Autor: Glas javnosti

Dodajte kao prilog omiljenom slatkišu.

Potrebno je:
  • 1 litar svežeg mleka
  • pakovanje gustina
  •  4 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 60 g putera 
  • 2 pomorandže


Priprema: 
Odvojte žumanca i istucite ih viljuškom. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte četiri kašike šećera, pa dalje umutite na pari dok ne dobijete gust krem. Od ukupne količine mleka odvojte 1 šolju i u njoj rastvorite gustin, pa žumanca dodajte jedno po jedno i dobro umutite. U preostalo mleko sipajte 6 kašika šećera i zagrejte na šporetu da se šećer rastopi. U vrelo mleko u tankom mlazu dodajte skrob sa žumancima uz stalno mešanje na umerenoj temperaturi dok ne dobijete glatki fil. U vruć fil dodati puter i vanilin šećer, pa mešati dok se ne istopi i dobro sjedini. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa dodati umućen sneg od belanaca. Sipajte krem u čaše. Pospite rendanom korom pomorandže, čokoladnim mrvicama ili ukrasite po želji.

Glas javnosti/ A03S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR